Voor ovenspek selecteren we de magerste varkensbuiken die we ontbenen en kant snijden. Daarna worden ze gepekeld en afgekruid. Na enige dagen rusten in de pekel worden de buiken in een vochtige oven, traag gegaard op een lage oventemperatuur. Na afkoelen worden ze gesneden en verpakt op maat.
Een lekker stukje vlees voor op de barbecue of in de pan, u kan het vlees ook in teerlingen snijden en aanfruiten voor in een lekker zomers slaatje!
bij afhaling van boerenovenspek in de maand juni krijg je 10%korting!!
Voor de bestelling van een (half) varken neem je best telefonisch contact op omwille van de versnijdingswijze en de verpakkingswijze. Indien je het vlees wil laten verpakken op maat van je gezin rekenen we 0.25euro/kg extra aan.
vraag gerust info op 0497/998034
één varken levend weegt ong 120 kg, na slachten gaat daar zo’n 17% vanaf en weegt een geslacht varken ong. 105kg,(90->110), inclusief vet, beenderen en huid