Bestellen

Promotie van de maand: pensen


Iedere maand zetten we een product in de kijker, Inde maand september zijn dat zwarte en of witte pensen!

 

Zwarte pensen

Zwarte pensen zijn worsten bestaande uit een mengsel van bloed, spek, brood en kruiden. et is een bijproduct van de slacht en wordt traditioneel in de herfst gemaakt.
Alnaargeleng de streek worden ze telkens op een andere manier bereid, Hoe meer je naar het zuiden van onze provincie gaat, hoe zoeter. Wij maakten ze traditioneel met ajuin en combineerden ze dan nadat ze op de pan gebakken werden aan tafel met een zoet alternatief zoals confituur of appelmoes. In de hoeveslagerij zijn er 2 soorten te verkrijgen de versie met ajuin en de zoetere variant met bruine suiker, kaneel en rozijnen, de laatste zijn ook lekker ongebakken, als aperitiefhapje in combinatie met appelschijfjes of appelconfijt.
 

Witte pensen

De vulling van een witte worst wordt gemaakt met een deel mager varkensvlees en een deel spek, daarbij wordt een mengeling van geweekt wit brood, melk en eieren toegevoegd. Verder nog kruiden zoals zout, peper, foelie, koriander, nootmuskaat, gember. Alles wordt gemengd en gemalen en dan afgevuld in varkensdarmen. Daarop worden ze gegaard in water van 80°C 

Bij afhaling van zwarte en/of witte pensen in de maand september krijg je 10 %korting

 

Pakket bestellen

Spare ribs

5 beentjes per stuk

Spare ribs

Gehakt

Gehakt

(half) varken

Voor de bestelling van een (half) varken neem je best telefonisch contact op omwille van de versnijdingswijze en de verpakkingswijze. Indien je het vlees wil laten verpakken op maat van je gezin rekenen we 0.25euro/kg extra aan.

vraag gerust info op 0497/998034

één varken levend weegt ong 120 kg,  na slachten gaat daar zo’n 17% vanaf en weegt een geslacht varken ong. 105kg,(90->110)  

(Op dit geslacht gewicht betaal je deze maand november 3.15€/kg )

 

(half) varken