i
Zwarte pensen
Zwarte pensen zijn worsten bestaande uit een mengsel van bloed, spek, brood en kruiden. et is een bijproduct van de slacht en wordt traditioneel in de herfst gemaakt.
Alnaargeleng de streek worden ze telkens op een andere manier bereid, Hoe meer je naar het zuiden van onze provincie gaat, hoe zoeter. Wij maakten ze traditioneel met ajuin en combineerden ze dan nadat ze op de pan gebakken werden aan tafel met een zoet alternatief zoals confituur of appelmoes. In de hoeveslagerij zijn er 2 soorten te verkrijgen de versie met ajuin en de zoetere variant met bruine suiker, kaneel en rozijnen, de laatste zijn ook lekker ongebakken, als aperitiefhapje in combinatie met appelschijfjes of appelconfijt.
Witte pensen
De vulling van een witte worst wordt gemaakt met een deel mager varkensvlees en een deel spek, daarbij wordt een mengeling van geweekt wit brood, melk en eieren toegevoegd. Verder nog kruiden zoals zout, peper, foelie, koriander, nootmuskaat, gember. Alles wordt gemengd en gemalen en dan afgevuld in varkensdarmen. Daarop worden ze gegaard in water van 80°C
Bij afhaling van zwarte en/of witte pensen in de maand september krijg je 10 %korting